پرندهای که تازگیها در شهرهایی مثل تهران که خرما وجود ندارد هم دیده میشود. بهتر است خودتان با این پرندهی خوشصدا آشنا شوید.
بلبل خرما، نام پرندهای است که این روزها صدای چهچههاش از میان صدای کرکنندهی بوق ماشینها، گوشها را نوازش میدهد. این پرنده از خانوادهی بلبلهاست و به این علت نامش را بلبل خرما گذاشتهاند که شهد خرما را مینوشد و در نتیجهاش، خرماها میریزند یا حشرات در آنها تخم میگذارند. این پرندهی زیبا، سر و گلوی سیاه با لکهی بزرگ سفید در ناحیهی گونه، سطح پشت قهوهای روشن، سطح شکم خاکستری چرک، پرهای زیر دم زرد و نارنجی و دمی سیاه با نوک دم سفید دارد. تازه روی سرش هم چیزی شبیه کاکل دارد. بلبل خرما، کمی از بلبل معمولی بزرگتر است.
اغلب به صورت جفتجفت یا در دستههای کوچک و بیشتر در جنوب ایران، افغانستان، پاکستان، هندوستان و عربستان زندگی میکند. این پرنده حتی در تهران هم دیده میشود. غذای بلبل خرما، کرم، ملخ، حشرات، شهد خرما و سایر میوههاست. لانهی خود را روی شاخههای درختان میسازد. وقتی کار لانهسازی تمام شد، اغلب در اواسط ماههای اردیبهشت و خرداد، دو سه تخم میگذارد. بعد دو پرندهی نر و ماده هر یک به نوبت روی تخمها میخوابند و بعد که جوجهها از تخم بیرون آمدند، این والدین زحمتکش برای جوجههایشان، کرمهای زیادی فراهم میکنند. همین که جوجهها کمی بزرگ شدند، لانه را ترک میکنند و میروند دنبال کار و زندگی خودشان!
مینا سلیمانزاده، 14 ساله
خبرنگار افتخاری از تهران